×

Sisustustrendid

Sisustustrendid

2023. aastal annavad tooni jätkusuutlikud materjalid ja naturaalsed toonid, mis mähivad meid oma mahedasse hubasusse.

Kumerad ja kaarjad vormid loovad harmoonilist voolavust, esteetilised nüansid ja käsitöö kõnelevad kestvusest ja püsiväärtustest. Ruum on mahe ja tagasihoidlik, kuid kihiline ja küllusliku tekstuuriga 

Woodman - Rove tambour kummut

Naturaalsed soojad toonid

Pandeemia ajal populaarsemaks muutunud looduslikud toonid jätkavad võidukäiku, peegeldades oma rahustava mõjuga sisemist soovi säilitada tasakaalu ja optimismi ning täites ruumid soojuse ja heaolutundega. Mööblis esinevate kumerustega loovad need sõbraliku keskkonna, kus tunda end meeldivalt ja turvaliselt. 

Teulat - Uma tool

Nagu ka 2022. aastal, on aktsentvärvina moes roheline. 2023. aasta erilised klemmikud on naturaalsed toonid, näiteks oliivi- või salveiroheline, aga ka sügavamad varjundid nagu mets, sõnajalg või kadakas.

Teulat - diivanilaud Cep

Pruuni on tulnud täiendama lilla, virsik, karamell ja korall, samuti roostepunane – kõik roosad toonid kuni terrakotapunaseni. Inspiratsiooni annab maapõue peidetud mineraalide värvipalett, meeleolu loovad sinakasroheline ja kreemjas kesköösinine.

Teulat - tool Sadira

Teulat - söögilaud Cep

Looduslikud materjalid –  brutalism, tekstuur, käsitöö

Orgaanilised materjalid ja kvaliteet on alati moes, kuid 2023 aastal kinnitavad kõik sisustuselemendid allajoonitult, et need on mõeldud kestma. Tagasi on rotangmööbel, jätkuvalt näeme looduslikest materjalidest vaipu, käsitööd ja punutisi. Dekoratiivse elemendina loovad kontraste ja variatsioone tekstuurid – seda nii viimistluses kui ka kangavalikus.

Kave Home - Nadra rotangist tugtool

Aina enam märkame sisustuses ka brutalistlikku disaini. Et luua puhtaid ja rahustavaid ruume, on interjööri tagasitee leidnud betoon. Võrreldes varasemaga on uuel brutalistlikul stiilil siiski pehmem lähenemine. See tõstab esile looduslikke elemente, nagu puit, kivi ja taimed. Selle tulemuseks on soojem ja pehmem esteetika.

Linie Design Eternal Eye vaip 

Monotonaalsus on moes

Moes on ühtlus, ja seda kuni monotonaalsuseni välja, kus kõik on kaetud ühe ja sama kangaga. Võiks arvata, et selline lähenemine muudab ruumi igavaks, kuid see mõjub hoopis rahustavalt, hubaselt ja šikilt. Tähelepanu on pigem materjali tekstuuril kui värvimängul, mis lisab interjööri selgust ja tasakaalu. Valge viimistluse aeg on möödas ja kõik kuni lagedeni on seotud erinevate värvitoonidega. Samuti on kadunud patjade kuhjad ning patjade kasutus on minimaalne ja läbimõeldud. Valitseb reegel – vähem on rohkem!

Lente nurgadiivani kangavalik võimaldab leida sobiva tooni lihtsa ja šiki monotonaalsuse loomiseks.

Furgner - Lente nurgadiivan

Kihilisus, läbipaistvus, skulpturaalsus

Lahtised riiulid oma segadusega on moest väljas ja rahulik, valdavalt tekstuuri nüanssidega ruum, on otsekui loodud kunstiteose või installatsiooni eksponeerimiseks. Sisustustrendides on maalikunsti ja fotode kõrvale tõusnud skulptuur, toetades ruumilisuse ideed. Klaasi ja sõrestikuliste geomeetriliste vormide kasutamine lisab kihilisust ja läbipaistvust. Esemeid paigutatakse sarnase värvi, tekstuuri või kõrguse järgi, luues nii ruumi elavdavaid kompsitsioone.

Teulat - Nix abilaud

Mäng vormi ja kihtidega võib julgemaid kannustada katsetama isegi sürrealismiga, kus  eriline disainese või põnevate taieste kompositsioon lisab mahedasse interjööri vürtsika nüansi. 

Belid - Buddy rippvalgusti

Belid - Buddy lauavalgusti

2023. aasta märksõnad on rahu ja mugavus, looduslähedus ja tagasihoidlikkus. Senisest enam sisustavad meie ruume kumerad vormid ja külluslikud tekstuurid. Neid märksõnu silmas pidades sisustad enda kodu just nii, et see on mugav ja hubane, aga ka köitev ja meeldejääv.

close

Wishlist