×

Kuidas sisustada avatud planeeringuga elutuba?

Kuidas sisustada avatud planeeringuga elutuba?

Avatud planeeringuga elutoast on saanud norm. Suure ja avara kodu sisustamine põhjustab sageli aga ka peamurdmist. Mõnikord võib osutuda keeruliseks otsustada, kuidas ruumi kõige paremini ära kasutada ja mööblit omavahel kombineerida. Siinkohal tuleb appi Skandinaavia disainmööbli lipulaev Rowico, mille innovaatilise disainiga toodete hulgast leiab pea iga koduomanik sobiva ja kvaliteetse mööblieseme.

Vali klassikaline söögilaud

Söögilaua ümber kogunevad pereliikmed ja külalised ning laua ääres peetakse mõnikord tõsiseid, vahel lõbusamaid vestlusi. Söögilaud jääb kodusse pikaks ajaks ning seega tuleks valida midagi klassikalist ja kvaliteetset, mis ka aastate möödudes jätkuvalt silmi paitab.  

Sellistele tingimustele vastab väga hästi Evin söögilaud. See tammeviimistlusega laud on lihtne ja tugev, sobitudes pea igasse kodusse. Laua juurde on võimalik soetada kaks pikendust, millega saab lauaruumi meetri võrra lisaks luua. Nii on näiteks suure sünnipäevaõhtusöögi võõrustamine veelgi mugavam.

Laua valimisel tuleb loomulikult arvestada ka laua jaoks mõeldud ruumi. Väiksemasse avatud elutuppa võib paremini sobida hoopis ümmargune laud. Kindla peale minek on näiteks Himmeli söögilaud, mille must kontuur toob heledate seintega ruumi dramaatilist kontrasti.

Lisaks Himmeli söögilauale on meie valikus ka madal Himmeli diivanilaud. See õhuline diivanilaud mõjub minimalistlikus ruumis tagasihoidlikult, kuid kui pilk sellel kord peatub, jääb silm sellele kauemaks puhkama.

Nii Himmeli söögilauda kui ka Himmeli diivanilauda sobib suurepäraselt täiendama Rowico Faye kummut. Himmeli söögilauaga sama kõrge Faye kummut on pilkupüüdvaim just heledal parketil, valge seina taustal, heledast sametist diivani kõrval või linaste kardinate vahetus läheduses. Faye kummuti kuldsed kapinupud on klassika märk ja trendikas ka 2022. aastal.

Eelista söögilauatoole, millel on tundide viisi mõnus istuda

Söögilaua valimisel tuleb nende juurde valida ka sobivad toolid. Toolid peaksid sobituma nii laua kui ka ülejäänud mööbliga, kuid samas olema ka mugavad ja ergonoomilised –  et neil kasvõi tundide kauoa istuda ja juttu pajatada. 

Klassikalise söögilaua ümber sobivad väga hästi näiteks Rowico sametkattega toolid Arion. Viimaste aastatega on samet paljude südamed võitnud. Toolid on saadaval roosas, beežis ja hallis värvitoonis. Dekoratiivsed needid lisavad toolile suursugusust ja omapära.

Ümara söögilaua juurde sobib suurepäraselt Rowico tool Yale. Ümara vormiga tugitool Yale on nii mugav, et sellele võid end istuma unustadagi. Yale on kaetud vastupidava helehalli kangaga, mida on kerge hooldada. 

Mängi ruumi ja piiridega

Avatud planeeringuga kodus võid end tabada mõttelt, et toas on küll palju loomulikku valgust ning ruum on suur ja avar, aga napib privaatsust. Kuigi vabalt liikumine ja avarus ongi avatud planeeringu suurim võlu, saab suurt tuba edukalt liigendada ka väiksemateks osadeks. 

Jaga oma avatud köögiga elutuba mitmeks sektsiooniks näiteks Rowico riiuliga Loton. Tammest valmistatud kõrge ja lai disainriiul aitab küll suure avatud ruumi tunnet säilitada, kuid tekitab ka mõlemal pool riiulit õdusa olemise.

Kui oled riiuli paika sättinud, ära unusta ka põrandavaipa. Kvaliteetne villane vaip mõjub lisab toale soojust ja hubasust, aidates luua täpselt sellise keskkonna, mida igaüks oma kodus vajab. Hea valik on näiteks Rowico Auslandi vaip, mis sobib minimalistlikku interjööri.

Kuidas paigutada diivan ja diivanilaud?

Avatud planeeringuga kodus tuleb arvestada, et kuna ruumi on palju ja seinapinda vähe, ei pruugi diivani paigutamisel olla väga palju valikuid. Üheks heaks valikuks on Yuno diivan. Selle minimalistlik ja õhuline disain ei lämmata ruumi ning aitab säilitada toa avarat üldmuljet.

Diivanilauale mõeldes on valikuid palju – diivanilaud võib olla madal või kõrge, ümmargune või kandiline, diivaniga samas toonis või hoopiski kontrastne. Avarasse ruumi võib paigutada ka kaks diivanilauda. Näiteks meie skandinaaviapäraseid Vila diivanilaudu võib omavahel kombineerida ja nii täiendavad need minimalistlikku ruumi väga hästi. Vila väiksem diivanilaud on Vila suuremast diivanilauast mõõtmetelt 20 cm väiksem ja 3 cm madalam. Kuid võid vastavalt oma diivani suurusele valida ka ühe, mõõtmetelt sobivama diivanilaua.

Kui Skandinaavia disainmööblil on sinu südames eriline koht, siis tutvu meie Rowico tootevalikuga ja leia oma lemmikud!

close

Wishlist