×

Saara Piusi puhkemaja imeline muutumine

Saara Piusi puhkemaja imeline muutumine

Kuidas kõik alguse sai? Meil tekkis soov soetada oma väike suvekodu ja nägime, et Salmistul on üks armas pisikene majakene müügis. Kuna Salmistu oma kogukonna, rannaala ja loodusega on äärmiselt armas paik, siis otsustasime majakese osta.

Alguses tundus, et natuke siit võõbata heledaks ja veidi sealt ning ongi juba hästi, siis tegelikkus oli hoopis midagi muud. Kui olime otsustanud, et välikäimla on meie jaoks välistatud ja sooviks veeta seal majas aega ka talvel, siis pidime maja lammutama totaalselt, et alles jäi ainult seinad ja katus.  

Kuidas kirjeldaksid puhkemaja sisekujundust?

Kui alguses mõtlesime, et midagi uut ei hakka kalli raha eest sinna soetama, siis läks ikka vastupidi.:) Mõtlesin, et sellest majast võiks saada selline taaskasutuslik ja natuke Rootsi cottage stiilis valgete pitskardinatega puhkemajakuid lõpuks kujunes see täpselt meie endi nägu ehk segu kodusest suvilast ja modernsest puhkemajast, kus on lihtsus ja soojus. Sisekujunduses on meil au sees loomulikult puit, raami annavad kodukesele ilusad Haapsalu aknatehase aknad ja veranda uksed. Kogu sisustamise protsess sai alguse Baltesti kaunist köögist, mille järgi kujunes ülejäänud stilistika. Furgneri sisustustooted sobisid ideaalselt kogu meie maitse ja stiiliga kokku. Kuna majake on tõesti pisike, siis erilist nuputamist sisekujunduse osas otseselt ei olnud. Meil on Märdiga sarnane maitse, seega mingeid erilisi vaidlusi ei olnud. Noppisime meeldivad esemed välja, mis õnneks omavahel armsalt ka sobisid.

Kas renoveerisite ise või kaasasite ka abilisi? 

Minu isa on ehitusmaailmas elu aeg sees olnud ja tema abiga tegime esialgse joonise tulevase maja planeeringust. Kuna meil endil ehitusoskuseid ei ole ja aega samuti vähe, siis palkasime OÜ Puupea appi, kus töötavad imelised ja andekad poisid. Suurimad tänusõnad Henri Reitalule, sest tänu temale kogu maja nii kvaliteetselt ja kiirelt valmis. 

Design by Grönlund põrandalamp

Carpet Decor Lagos põrandavaip

Rowico diivanilaud Loton

Suurim õppetund, mida kogesid sisustusperioodil?

Alati ei ole nii, et kõige kallim on kõige parem. Kui ühe asja pealt saab pisut kokku hoida, siis mõni teine soetada vajadusel pisut kallim. Oluline, et ostes tekiks tunneet see on see õige! Kui väljud poest hea tundega, siis on kõik hästi. 

Kas oli midagi, mis sind selles protsessis üllatas?

Mind üllatas see, kui tubli mu mees on. Või õigemini see ei üllatanud, ma juba teadsin seda, aga taaskord tõdesin, et kui Märt midagi ette võtab, siis selle ka lõpuni viib ja annab endast 100%. Kõik see joonistamine, otsustamine, ehitajatega arutamine, otsimine jne - seda kõike haldas ta väga hästi ja mina hoidsin pigem tagasihoidlikku joont. Arvasinet vaidleme rohkem, aga läks vastupidi ning enamasti olin kõigega nõus:)

Rowico Niverne jalanõude riiul

Rowico Niverne jalanõuderiiul

Mida sa soovitaksid kõigile neile, kes oma kodu või puhkemaja sisustamise teekonna alguses on?

Mõtle, kas sul on ikka piisavalt finantsi.:) Klassika on seeet kui sa näiteks arvad, et kulub 20 000, siis tegelikult läheb 120 000. Ja kui sa arvad, et saab valmis sel kevadel, siis valib hoopis järgmisel. Eks ma natuke paisutan üle ja kindlasti on erandeid, aga umbes nii see tavaliselt on. Kui ise ei tea või ei oska, siis küsi abi ning tee alati pigem kvaliteetsemalt ja põhjalikumalt.

Mõtle, millisel eesmärgil suvilat kasutada soovid ja kas tahad seal aastaringselt käia? Ümbruskond on oluline. Oleksime soovinud, et meie puhkemaja oleks merele pisut lähemal olnud, kuid seda me ei saanud omale lubada. See-eest on meil toredad naabridarmas metsarajake ja mustika mets maja taga. 

Sisustamisel kuula sisetunnet. Kui endal oskusi pole, siis kutsu sisekujundaja appi. Aga see on tore protsess, paneb kindlasti suhte mõnesmõttes proovile:) See võtab palju aega ja energiat, aga kui lõpuks valmis saab, siis see tunne on lihtsalt võrratu.

Rowico Niverne peegel

Rowico Niverne mütsiriiul

Kuidas kirjeldaksid koostööd Furgneriga? Kas jäid sisustustoodetega rahule?

Koostöö on olnud äärmiselt meeldiv ja professionaalne. Furgneris on palju tooteid, mis on täpselt meie maitsele ja kohati oli isegi raske valida, sest kõik on ilus.:) Kui tavaliselt olen harjunud, et pakk tuuakse lihtsalt ukse ette, kokkuja ülespanek on enda teha, siis üllatusin, et toredad poisid tulid ja panikõik kokku ja ise üles, mugavus missugune!:) Tooted on kõik kvaliteetsed ja kaunid. Oleme juba palju komplimente saanud. 

close

Wishlist